29 Ocak 2014 Çarşamba

Share to Facebook Share to Twitter Share on Google Plus
Pera Müzesi


Kültür sanat hizmeti veren tarz müzelerden "Pera Müzesini" ziyaret ettik. Tepebaşı'ndaki eski Bristol Otelinin dış görünümü restore edilerek yeniden içi müzeye uygun bir şekilde düzenlenmiş olan Suna ve İnan Kıraç Vakfı'na ait bu çağdaş atmosfere çocuklarımı iyi ki götürmüşüm. Özellikle 7 yaşındaki oğlumun çok ilgisini çekti. Kızımın ise girişte bulunan "piyanolu kafe!!"sinde içtiğimiz sıcak çikolata tabi kiii :))

Müzenin girişinde kafe, artshop (hediyelik eşya bölümüde diyebiliriz) ve bilet bölümü yer alıyor. Alt katta eğitim atölyeleri, toplantı salonları ve sinema salonları yer almakta. Sergiler genel olarak üst katlarda, asansörü kullanarak ya da merdivenlerden çıkarak diğer katlardaki sergileri gezebilirsiniz. (Asansörden neden bahsettim, pusetli anneler için. Alın alın bebişinizi rahat rahat gezinin heyoooo!!)




Oryantalist resim, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri, Kütahya Çini ve Seramiklerine ait sergileri her zaman görebilirsiniz. Bunların yanında diğer katlarda dönemsel olarak farklı sanatçıların eserleride sergilenmektedir. (Pera Müzesine ait web sitesinin "ajanda" bölümünden bulup takip edilebilir). Bizim gezimiz esnasında Yıldız Moran'ın "Zamansız Fotoğrafları", Sophia Vari'nin "Heykelleri ve Resimleri" ile Osman Hamdi Bey'in ünlü resimleri (Kaplumbağa Terbiyecisi ve Pembe Şapkalı Kız gibi...) vardı.


Önümüzdeki 5 Şubat -20 Nisan 2014 tarihleri arasında "Picasso" (Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler) ve "Aurora" (Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı) sergilerini ziyaret edebilirsiniz.

Beyoğlu'nun bana göre çok özel bölümü olan Pera'nın o kendine has havasını burda yaşayabilirsiniz. Her gün için ayrı bir sanatsal etkinlik var. Bu sadece resim heykel değil,  bağımsız filmler, fotoğraf atölyeleri, klasik müzik dinletileri vb...ya da sanatsal etkinliğe katılmayın, pera ortamında arkadaş veya ailenizle sohbet edin, özel günlerinizi kutlayin.




Ziyaret ve bilet bilgileri

Müze Pazartesi günü kapalı.
Salı-Cts arası: 10:00- 18:00
Pazar: 12:00- 18:00 saatleri arasında açık.

Ücret
Tam: 10 TL
İndirimli: 5 TL (Öğrenci, öğretmen, emekliler)

Uzun Cuma denilen ayrı bir zamanda 18:00 - 22:00 arası sergi ücretsiiiiiz!!!

Nasıl gidilir?

Özel vasıta: Çevreyolundan Taksime ve ordan Tepebaşı'na inin. Odakule'nin karşısında bulunan otoparkı park edebilirsiniz.

Toplu taşıma: Metroyla Şişhanede inip, İstiklal Caddesinden Odakule'ye doğru yürüyebilirsiniz. Odakule'nin içinden geçip Meşrutiyet caddesine çıktığınızda müze solunuzda kalıyor.

Çocuklarınızı alarak gitmenizi tavsiye ederim. Neden? Onların yorulmayacağı ve zevk alacağı bir sergi. Hem ağaç yaşken eğilir demişler!! Ne kadar erken bu gibi sergilere katılırlarsa, hayata bakışları da o şekle açılmakta.


Müzede  şöyle bir program uyguladık. Tüm katları birer birer gezdik. Çocukların ilgilerini çeken bölümlerde hep beraber okuduk ve anladık. Sıkıldıkları bölümlerde gezmeleri için ısrar etmedim. (İsterseniz sesli rehber (kulaklık) alabilirsiniz, yada ayrıca rehber talep edebilirsiniz.) İlgi duyduklarını anladığım sergilerde, hatta oturup, bazı eserlerin önünde seyre daldık ;))
Unutmayın! Müzeye gitmeden bir gün önce arayıp çocuklar için atölye olup olmadığını öğrenebilirsiniz (Tel: 212 334 99 00). Malum yarıyıl tatili sebebiyle 4-6 ve 7-14 yaşlara yönelik çeşitli etkinlikler var.

Tabi en son olarak kafeye inip, sıcak çikolata ve hamburger keyfi yapmayı ihmal etmedik. Menüde her çeşit mevcut. Hamburger, çorba, çay, limonata..Ama İstiklal Caddesine yakın olduğunuz için birçok yerde yemeğinizi alabilirsiniz, alternatif çook ;))

Bugün müzede etkinlik olarak Azerbaycan'a ait bazı filmler var. (bilet fiyatı : 15 TL)

Bu gezimizde biz fotoğraf çekmedik, ama aklımızda yer edecek birçok siyah beyaz kareler yakaladık ;))

Bir sonraki yazıma kadar sevgiyle kalın...




..tamamı »

15 Ocak 2014 Çarşamba

Share to Facebook Share to Twitter Share on Google Plus
Bebek Parkı




Bu hafta hava çok güzeldi. Hem temiz hava alalım hemde güneşten yararlanalım diye düşündüm. Çocuklara birkaç alternatif söyledim. Tabii Bebek parkını tercih ettiler.

Manzarası, halkı, cami, huzur veren parkı ile İstanbul'un güzel semti Bebek..Her mevsim gezilecek, dinlenilecek, piknik yapılabilecek yer.

Bebek Parkı kısa tarihçesi
II.Meşrutiyet'in ilanından sonra halka açık park olarak düşünülen Bebek Parkı, deniz kenarında yüzyıllık ağaçların arasından denize doğru uzanır. Burası 1998 yılında Sabancı Vakfı tarafından yenilenmiş ve 2008'de Türkan Sabancı Parkı adıyla hizmet vermeye başlamıştır. (Bilgi: Sabancı Vakfı-Türkan Sabancı Parkı syf.)

Mısır Konsolosluğu

Bebek Parkında çocuklarla neler yapılabilir?

Büyük bir alan üzerine kurulu oyun parkı,  tam çocuklar için. Korsan gemisi içinde kayabilirler, tırmanabilir,
saklambaç, korsancılıkta oynayabilirler :))
Bunun yanında tahterevalli, büyük çocuklar için büyük salıncak, küçükler için 4 adet emniyetli salıncaklar, tırmanma ve sallanma barları. Etrafı çitlerle çevrili bu parkın kapısıda kapalı tutuldu mu, çocuklar özgürce 1000 m2 gibi bir alanda koşabilirler. Sizde bir yandan nar ağaçlarının altında bankta oturup onları seyre dalabilirsiniz.


kum havuzu

Bu parkın en bayıldığım yanı kum havuzu.
Eskiden parklarımızda vardı, bende çocukken oynadığımı hatırlıyorum. Çocuğunuzun oynamasını uygun görürseniz yanınızda kova kürek gibi oyuncakları ve tabi kumdan çıkınca üstü başını değiştirecek malzemeniz yanınızda olsun. (ben sadece kova- kürek ve çorap götürüyorum. Ayakkabıyı çıkartıp, çoraplarla girdiriyorum tabi sonra değiştirmek kaydıyla ;)) İlerde camiye yakın birde tuvalet var, ellerimizi yıkıyabiliyoruz.) Burada tüm çocuklar acayip eğleniyor, özellikle bebekler. İçiniz ayrıca rahat olabilir, çünkü buraya köpekler girmiyor ve kum temizleniyor ;))

jimnastik aletleri
Yetişkinler için jimnastik aletleri de mevcut. Belinizi inceltmeye çalışırken, çocuklarınızda oturup sizi seyredebilirler, yada onlarda eşlik edebilirler. Köpeğiniz varsa oyun parkının yakınında özgürce koşabileceği bir köpek gezdirme alanı var. Bebek halkı çok güzel bir şekilde köpekleri buraya bırakıyor ve onlar içinde büyük kolaylık oluyor. (Bence artık her semte lazım)
Her yer ağaç ve çim...Olabildiğince rahat koşabilecekleri bir alan. Yanınızda piknik örtünüz varsa, yere yayılabilir, top, ip oynayabilirsiniz. İstanbul'da bu tip parklar hep tepelerde olduğu için çok düz alanda oynama fırsatı olmuyor. Burada çok rahat bisiklet, kaykay, paten ve scooter gibi araçları da gönüllerince kullanabilirler.

Tabi, Bebek Parkının fıskiyeli havuzunda eğlenmeden sakın dönmeyin. Özellikle yaz aylarında giderseniz, çocukların bir numaralı ıslanma noktası.


parkta yüzyıllık ağaçlar ve çimlik alan
su havuzu

Neler yiyebiliriz?
Parkta bu kadar coştuktan sonra acıkan mideler için alternatifler çok. Limanda yer alan kafe (bizim favorimiz), ünlü Bebek kahvehanesi, Divan restoran, Mcdonald's (tan alırsanız parkta yayılıp yiyebilirsiniz), wafflecılar ve dondurmacılar...İstediğinize göre seçin beğenin ;))

Bebekten vapur gezisi
Yemekten sonra yada önce bebekten kalkan vapurla mini boğaz turu yapabilirsiniz. Bu da çocukların çok ilgisini çekiyor. Ege ve Ece'nin favorisi, dondurmaları alıp, vapura binmek. Pazar ve tatil günlerinde bu hat; Bebek- Anadolu Hisarı- Kanlıca- Emirgan arasında gidiyor. Emirgan'da tekrar binip Bebek'e dönebilirsiniz. Kanlıca yoğurdunu özleyenler varsa inip  bir saat sonraki vapurla Bebek'e dönebilirler. Hafta içi ve cumartesi günleri daha uzun bir hat olan: A.köy- Ç.köy- Bebek- Kandilli- A.Hisarı- Kanlıca- Emirgan- İstinye arasında gidiyor.


kanlıca
boğaz

Tabi bunların dışında çocuklarımla uzun yürüyüş yapabilirim diyen cesur anne-babalara, sahilden Aşiyan'a ya da Arnavutköy'e kadar yürüyebilirsiniz. Balıkçıları ve yakaladıkları balıkları seyredebilir, yada siz de bir olta alıp çocuklarla rastgele diyebilirsiniz.

Bebek Parkı ve çevresinde çocuklarla yapılabilecek çook alternatifler var. Sizde kendinize bir alternatif plan yapın ve gününüzü dolu dolu geçirin. Cep telefonu, küçük kamera, ya da dijital fotoğraf makinelerinizle, farketmez, birçok duvara asacağınız renkli foto kareleri yakalayabilirsiniz..

Bir sonraki çocukla gezi notuma kadar herkese iyi günler dilerim...

manzaraya bakan çocuklar
..tamamı »

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Back To Top