30 Eylül 2014 Salı

Share to Facebook Share to Twitter Share on Google Plus
Çocukla Haftasonunda Gidilecek Yerler - Yeniköy Spor Klubü


Eylül ayının son haftasında yazdığım bu yazıyı ilgiyle okuyan herkese merhabalar!!
Yeniköy parkı ile ilgili satırların dile geldiği zamanlardan bir süre sonra çocuk parkı oyun aletleri kaldırılmıştır. Bunların yerine sevgili belediyemiz yetişkinler için jimnastik aletlerini biz yetişkinleri çoook düşünerek parka yerleştirmiştir. Onlara buradan çoook teşekkür ederim ;))
Bu sebeple çocuklarınızı salıncakta sallanırken ya da tahtırevallide arkadaşıyla oynarken rahat rahat bir kahve molası alacağınızı düşünmeyin artık.
Yanılıp da gelmek istersiniz bu girişle şimdiden bilgilendirme yapmak istedim.
Olsun yinede gelelim diyorsanız, buyrun okuyalım...

Yeniköy Spor Klubü
İstanbul'un güzide semtlerinden Yeniköy... Boğazın Avrupa yakasında Tarabya ile İstinye arasında salınan koy...
Vikipedi'den yapmış olduğum araştırmaya göre, Romanya'nın Geni bölgesindeki aileler yerleştiği için Geniköy olarak döneminde adlandırılmış. Sonra Kanuni Sultan Süleyman döneminde ise yeniden kurulan bu semtin ismi Yeniköy olarak değiştirilmiştir.
Elbetteki tarih döngüsünde bir çok şeyden etkilenerek gelişen köyler, kasabalar, şehirler gibi Yeniköy'de Osmanlı'daki halinden günümüze değişim gösterdi. Hatta son yıllarda lokomotif gibi uçan İstanbul'un ekonomisinden Yeniköy'de nasibini almaya başladı.
Yeme-içme mekanlarının mantar gibi çoğalması ve  sonucunda kaldırımları işgal eden masalar ile Yeniköy bambaşka bir hayata doğru yelken açmaya başladı.


Yeniköy parkı
Ama ben size bu Yeniköy'den bahsetmeyeceğim. Daha önceki,  dingin huzurun olduğu 1980ler 1990lar tadında olan. Zamanın temposunun biraz daha yavaş aktığını hissettiren Yeniköy'den bahsediyorum. Bunun içinde biraz Yeniköy parkına uzanalım.

Sekiz sene önce oğlumun doğumuyla beraber ziyaret etmeye başladığım Yeniköy Spor Klubü manzarasıyla beni çok etkilemişti. Denizin kıyıya vuran sesi ve yavaş yavaş salınan bir teknenin Boğazdan geçişi... İşte bu manzara bu his beni İstanbul'un durmak bilmeyen temposundan alıp, çocukluğuma '80'lerin dingin durgun ve bir o kadar da sararmış karelerine götürdü.
Önceleri oğlum Ege ile bol bol parkında oynadığımız sonrada çay bahçesinde tost ve paşa çayı yaptığımız günler sonraları kızım  Ece ile prenses çay günlerine dönüştü ;)))



Tesisin park yeri (valeler alıyor.)

kuşları besleme alanı
Semt sakinlerinden öğrenmiş olduğum üzere, Yeniköy parkının içinde olan Yeniköy Spor Klubü tesisleri daha önceleri, 1990'ların başlarına kadar, yaz aylarında denize girilen bir kumsalmış ;)) Çoluk çocuk herkes buraya gelirmiş. (Yaaa, nasıl üzüldüm, keşke eskisi gibi Marmara Denizi temiz olsaydı)
Eh sonraları çarpık kentleşme ile düzensiz şehir hayatından nasibini alan denize kimsecikler gelmeyince, spor klubü burayı çay bahçesi olarak işletmeye başlamış. Bu sayede klüp takımına ve çocuklarına destek olunmuş.

Mihrişah Valide Sultan Çeşmesi (1805 yılından )


Parktan bir bölüm

On yıllarca semt halkının buluştuğu, akşam çay sefalarının yapıldığı, gündüz hanımların uğrak yeri olan çay bahçesi,  şimdilerde  hafta sonları çocuklu ailelerin kahvaltı için tercih ettikleri bir adres olmaya başladı. Şu son iki üç yılda ise artan talep karşısında bahçe, restoran olma yönünde gelişmekte ve Yeniköy'ün sevilen birçok sanal alem ortamlarında  "popüler, tavsiye edilen" adreslerinden biri olmayı başardı.

Çocuklarla hafta sonunda açık alanda gezmek isteyenlere, Yeniköy Spor Klubünü tavsiye ederim.
Şirin, sakin ve huzurlu bir çay bahçesi görünümünde olan tesiste Boğaz manzarasında çocuklarınızla beraber kahvaltı yapabilirsiniz. Manzaranın yanı sıra bu tesisin diğer avantajı da Yeniköy parkının içinde olması. 

Boğazda balıktan dönenler

İşte buraya bir gezi düzenlemek isterseniz sizlere hayatı kolaylaştıracak bazı notlarımda şöyle;
  • Pusetle rahat gezebilirsiniz. Hatta yazın bebeğinizi buraya getirin ve uyutun. Sizde çay& tost keyfi yapın.
  • Evde bayat ekmeğiniz varsa çantanıza koyun. Sonra sahilden balıklara atarsınız. Çocuklar bunu çook seviyorlar. (Ya da arka taraftaki parkın içinde kuşlar için bölüme gidip, güvercinleri de besleyebilirsiniz)
  • Tuvalet mevcut. Bebek emzirme odası yok.
  • Menü tabi ki bebeklere uygun değil. Ama biberon ısıtmak için gereken sıcak su ihtiyacınıza yardımcı olabiliyorlar.
  • Çocuklara göre şeyler mevcut. Hamburger, kaşarlı köfte gibi yemek alternatifleri olduğu gibi sadece tost ayran ya da çorba da yapabilirsiniz. 
  • Çocuklar kahvaltının arkasından ya da yemekten sonra parkta çeşitli oyunlar faaliyetler yapabilirler. Sizde bu sırada rahat rahat kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
  • Paten veya kaykay için pek uygun bir alan yok, sadece basketbol potası önünde bu faaliyeti yapabilirler. Bisiklet için fena olmayan uygun bir yol var. Futbolu da çimenlik alanda rahat oynuyorlar.
  • Menemenleri başarılı sayılır, kahvaltılıkları da taze. Yemekleri içinde ortalama diyeceğim, çok yüksek beklentileriniz olmasın. Ama rahatlıkla yenebilirler. Kesinlikle aç kalmazsınız, merak etmeyin.
  • İzmir lokması!!! Tavsiye ederim, sıcak sıcak geliyor ve bir de üstüne tarçın misss ;))
  • Diğer kahvaltı mekanlarına veya restoranlara göre menü fiyatları makul. 
  • Kışında gitmek isterseniz kapalı alanları mevcut. 
  • Park etmek için mutlaka ara sokakları kullanın ya da tesisin valesine verin. Çünkü anacadde üzerine konulan tüm arabalar trafik tarafından çekiliyor :(
  • Unutmayın burası hala eski mekanlar gibi... Çoğunlukla servis yavaş olabiliyorrr, bilginize.. Sürekli takip ilgi ve en önemlisi sabır gerekiyor..

İçecek menüsü ;)
kahvaltı menüsü ;))


Adres:  Köybaşı cad. Yalı sok.
             No:3 Yeniköy, 34464
             Sarıyer/ İstanbul

Tel:      +90 212 262 6110

Ulaşım

Özel vasıta

Maslakyönünden gelip İstinye'ye indikten sonra Sarıyer'e doğru devam eden Köybaşı caddesi yolu üzerinden tesise ulaşabilirsiniz. Bu istikamette Yeniköy'e geldiğinizde solunuzda Shell benzinciyi ve bunun tam karşısında olan Yeniköy Parkını göreceksiniz. Trafik ışıklarına geldiğinizde sağa dönün ve tekrar sağa dönüp ara sokağa girin.  Tesisin tabelasını göreceksiniz. (Trafik ışıklarına gelince hemen solunuzda McDonald's var, bu noktada size referans olabilir.)

Toplu taşıma

Metro ile Maslak-İTÜ durağında inip, Sarıyer yönüne giden minibüs ya da otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. (Yeniköy parkı durağında ineceksiniz)

Tesisten FSM'ye bir bakış
Çocuklarla rahat gezilebilen, oynanabilen ve kuşlara balıklara yem verilen bu huzurlu aile ortamı Yeniköy Spor Klubü Tesisleri...Hep aynı kal, bizde seninle İstanbul'un huzurlu sesini bulmaya devam edelim.....


..tamamı »

13 Eylül 2014 Cumartesi

Share to Facebook Share to Twitter Share on Google Plus
Çocukla Tırmata Beach - Kilyos'ta neler yapılır?


tırmata beach
Ülkemiz ne kadar güzel... Bunu her tatil sonrası daha iyi anlıyorum. Denizi, doğası, insanı ve havası.. İstanbul'dan birazcık çıktık mı kendimizi bulmaya başlıyoruz. Şimdilerde hepimiz okul telaşındayız ya da yazı bitirip sonbaharın o sakin havasına kendimizi kaptırmış olabiliriz.
Ehh sıcak kahvelerimizi yudumlarken düşen kurumuş yaprakları saymaya başladık mı??

Peki bu Tırmata Beach'te nereden çıktı şimdi bu havada diyenler var mı aramızda ;))

Eskiden bir Florya,  bir Caddebostan ve Sarıyer'in meşhur Piyasa caddesinde aileler denize girermis. Artık buralarda rahat rahat denize girmeye biraz biraz başlandı, ama tatil kivaminda hissedemiyorsunuz.
Iste Kilyos bir nebzede yaz sıcaklarında ya da sonbahar başlarında daha yağmur düşmeden Istanbul'da kalanlara tatili bir nebzede olsa yaşatacak yerlerden.

tırmata "beach"ten
Kilyos'ta birden fazla plaj var. Dalia "Beach", Solar "Beach", Uzunya "Beach", Burç "Beach" ve Tırmata "Beach". Hep "beachler" mi var diye sormayın, hayır halk "plajı" da var, Kilyos'un çarşısından gidilerek giriş yapılıyor. Yalnızca şezlong ve şemsiye yok, işte halka açık deniz ve kumsalda bulabilecekleriniz var sadece. Halk plajından denize girmeye karar verirseniz çarşıdan denize doğru inerken ağaçlıklar altında ve güzel bir manzarası olan çay bahçesini ve oradaki gözlemeyi kesinlikle tavsiye ederim!! (Gözleme tanesi 6 TL, patates kaşarlı favorim ;)) )

Tırmata "beach"ten

İki üç yıldır İstanbul'da sıcaklar bunaltmaya başlayınca, çocukları Tırmata Beach'e götürüyoruz.
Daha çok çocuklu ailelerin tercih ettiği ve müziğin bangır bangır dinletilmediği, geniş kumsalı olan, sürekli temiz tutmak için çaba gösterilen mekanlardan ( Sadece gün içinde sigara içtikten sonra kumun içine batırılmasa plaj her daim temiz olacak ama :(((  )
Deniz olarak her zaman temiz ve kumu incecik. Çakıl ve taş derdi yok. Ama dalgalı ve bu nedenle öööyle başını alıp açılmalar denizde yapılamıyor.


İşte çocuklarla yaşadığım deneyimlerimden çıkarak bu "beach" hakkında sizler için toparladığım müüühiim notlarım ;)))
  • Plajda şezlong ve şemsiye var. Mutlaka kendinize uygun bir yer bulursunuz.
  • Kumsalı tercih etmeyenler için plajın gerisinde çimenlik ya da lounge alanı var ve burada da şezlong ve şemsiye hizmeti bulunuyor. 
  • Bebekle ve çocukla rahat gidebilirsiniz. Ancak bebek emzirme odası veya bez değiştirme ünitesi yok.
  • Bebeğinize uygun yiyecek bulamayabilirsiniz. Ama çocuklar için ve kendinize gözleme, balık- ekmek, et, döner, hamburger ve çeşitli içecek alabileceğiniz restoranlar bölümü mevcut.
  • Dışardan içecek ve yiyecek yanınıza almayın. Kapıda bıraktırıyorlar. :((
  • Yalnızca kişi sayısı kadar küçük pet şişe suyu ve bebeğiniz için gereken mama vs.. gibi yiyecekleri kabul ediyorlar.
  • Restoranlarda farklı farklı yemek çeşitleri var. Ancak fiyatlar biraz tuzlu bana kalırsa. Gözleme güzel fakat 10 TL tanesi.... "Bereket Döner" bölümünden aldığınız döner sandviç arasında eti bulmaya çalışıyorsunuz... 
  • Şezlonglar minderli değil. Bebeğiniz için extra havlu bulundurun ki, pufıdık pufıdık serin serin öğle uykusunu alsın ;))
  • Soyunma kabini, duşluk ve tuvaletler mevcut. (Duşluk var tabi ama şampuanla yıkanmak yok tabiii)
  • İsterseniz yiyecek veya içeceğiniz şezlonga kadar servis edilebiliyor.
  • Burada su sporu yapabileceğiniz veya su eğlence araçları (muz gibi) yok. İnternet sitesinde var görünüyor, ama uygulama göremedim.
  • Plajın bir bölümü evcil hayvanlarını getiren ailelere ayrılmış.
  • Mutlaka kova kürek bulundurun. Çünkü kumlardan çok güzel kaleler yapılabiliyor. Eğer kova gibi şeyleri unutursanız dert etmeyin, çünkü restoran bölümünde deniz oyuncaklarının satıldığı bölüm mevcut. Hatta Kilyos merkezinden daha uygun fiyata da alabilirsiniz.
  • Kilyos her zaman rüzgarlıdır. Bu nedenle geniş ve açık olan kumsal bölümünde çocuğunuzla uçurtma uçurabilirsiniz ;)) Frizbi, kum tenisi, top gibi oyunları da burada rahatlıkla oynayabilirsiniz.
deniz ve kumsal
lounge bölümü
çimenlik bölüm

Tırmata Beach giriş ücretleri

Yetişkin haftaiçi   : 20 TL
           haftasonu   : 40 TL

06-14 yaş arası yukarıdaki ücretlerin yarısı olarak bilet alıyorlar.
0-6 yaş arası ise ücretsiz.

Eğer beğenirseniz ve sürekli yaz sezonu boyunca gitmek isterseniz plaj kartını 150TL - 250 TL arasında çıkartabilirsiniz.

Ya da ;)) yaz sezonu başında "Sarıyer Market"ten yaptığınız her 50 TL'lik alışverişinize karşılık aile kartı veriyorlar. Plaj girişinde kart masrafı olan 20 TL bir defalık ödedikten sonra her girişinizde yetişkinler haftaiçi 10 TL ve haftasonu 20 TL'den girebiliyorlar.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz plaja telefon açabilirsiniz.

Ayrıca Grupfoni gibi sitelerin buraya giriş için sattıkları indirim kartlarını alabilirsiniz.

kumsal ve denizde çocuklar

Ulaşım

Özel araç

Sarıyer ya da Maslak üzerinden Bahçeköy ve Kilyos tabelarını takip edin. Önce Bahçeköy sonra Kilyos'a ulaşın. Kilyos'un ana caddesi olan "Turban" yolu üzerinden dümdüz devam edin. Yoldan ayrılmayın ve Tırmata Beach tabelalarını takip ederek plaja ulaşın. ( Zaten merkezde kime sorsanız size burayı ayrıca tarif eder ;))  )

Park için ücret alınmıyor ve büyük bir park yeri mevcut, mutlaka yer bulursunuz.

otopark alanı

Toplu taşıma

Hacıosman metro durağından Kilyos'a kadar giden  151 nolu otobüslere binin. Kilyos merkezde inip, Tırmata Beach'e en az yarım saatlik bir yürüyüş ile ulaşabilirsiniz. Ya da Kilyos' ta inince taksi ile plaja varabilirsiniz.

Harita için linki tıklayın

tırmata beach

Adres  : Tatlısu Mevkii No:1
              Kilyos/ Sarıyer
              İstanbul

Telefon: 212 201 2861

Kilyos'ta yine farklı bir gün batımı daha
Kilyos'ta ya da "beach"te gün batımına kadar kalırsanız benim içinde bir foto çekin ;)))

Enfes bir an, yakalayın!!



..tamamı »

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Back To Top