31 Ekim 2014 Cuma

Share to Facebook Share to Twitter Share on Google Plus
Çocukla haftasonunda Zorlu AVM'de neler yapılır? - Zorlu PSM'nin çocuk hali ;)


Beauty and the Beast'ten bir sahne
Certain as the Sun
Rising in the East
Tale as old as Time
Song as old as Rhyme
Beauty and thee Beeaast!!

Yaz bitti, sonbahar başladı derken, şu sıralar erken bir kışa geçiş yaptık. Evde oturunca çocuklarla ehh ne yapalım derken, atölye, eğitim, evde kurabiye yapımı vee tiyatroya gideelim dendiii. Çok da doğru bir seçimle çocuklarla haftasonunda Zorlu PSM'de Beauty and The Beast'e gittik.
Müzikal tiyatronun sahnelendiği son günde iyi ki gitmişim diyeceğim bir performans seyrettik. Nasıl güzel bir Broadway & Disney şovdu anlatamam sizee. Sanki ben ve çocuklar o çizgi film hikayesinin içinde bir yerlerde yaşıyormuş gibiydik. Hatta oğlum çok heyecanlandı, müzik ve görseller sebebiyle...
Evde haala, Beauty and the Beast melodisini fısıldıyorumm ve ruzzz.
Zorlu PSM'nin sahne salonundaki zenginleştirilmiş akustik özelliğinin oyunun sergilenmesinde çok büyük bir artısı vardı. Sahne alan oyuncular belki orijinal Broadway kadrosu değildi, ama öyle bile olsa performansları kayda değer şekilde etkileyiciydi.

Zorlu Psm'ye giriş
Ever as Before
Ever just as Sure
As the sun will Rise....

Tek kelime ile muhteşem bir performanstı Beauty and the Beast!!!
Bilet fiyatları çok pahalı, biliyorsunuz. Ama performans günü çocuklarla beraber gidip, bilet alırsanız 200 TL civarında olan biletler çocuklar için sadece 20 TL'ye düşüyor!!!
Oooops, bilmiyor muydunuz??? İşte bu bilgiyi başka yerde bulamazsınız ;)) çünkü ben çocuklarımla beraber yaşadığım tecrübeleri sizlerle paylaşıyorum...
Tavsiyem şöyle; Seyretmek istediğiniz tiyatronun o günkü koltuk müsaitliğine internet sitesinden girip bir kontrol edin. Yer var görünüyorsa hemen Zorlu PSM gişesine koşup biletlerinizi indirimli alın.

Meydan katından Zorlu PSM'ye iniş
Zorlu AVM'nin bünyesinde olan Zorlu PSM ( Performans Sanatları Merkezi) gerçekten sizi ve çocukları yormayan bir merkez. İnişler çıkışlar yürüyen merdiven ile. Adım attığınız andan itibaren size yol göstermeye veya yardımcı olmayı çok iyi bilen eğitimli çalışan kadrosu. Nerede oturursanız oturun iyi bir seyrediş imkanı. Akustik özelliği gerçekten güzel. Havalandırma mükemmel....Tek kötü yanı bana göre salondaki koltuk aralarının dar olması. Bu sebeple, önünüze uzun biri oturunca görüntünüz doğal olarak kesiliyor :((( Çocukla gidince de yer değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. (Yükseltici koltuk da verseler bazen işe yaramıyorr!).

Zorlu PSM içinden katlar
AAAaaayy vardığınızda yer kalmadıysa, sakın bana kızmayınnn. Hemen alternatif bir planınız olsun. Zorlu AVM sadece sıccak markaların caddede buluştuğu, ikoncanların hava attığı bir ortam değil. Hem kültürel hem de etkinlik manasında da çocuklarınızla kaliteli bir zaman geçirebileceğiniz bir ortam. Nasıl mı?

AVM içinde veya dışarıda (mevsimsel koşullara göre)

  • Çocuk atölyeleri,
  • Sanat Galerileri,
  • Ücretsiz konserler,
  • Gurme restoranlar,
  • 1600 metrekare büyüklüğünde çimenlik ve kumluk çocuk parkı alanıııı var!!
  • ve başka bir çok etkinliğe katılabilirsiniz. Sadece ilgili linke tıklayın ve mutlaka diğer planınızı yapın ;))

Zorlu AVM meydan katı
Zorlu AVM'de 31 Ekim- 2 Kasım 2014 tarihleri arasında Sonbahar Festivali düzenleniyor. Bu festival çerçevesinde ücretsiz konserler verilecek (Kenan Doğulu, Mor ve Ötesi, Fatih Erkoç varr), çocuk atölyeleri (çocuklar farklı şemsiyeler tasarlayacaklar)  ve bir çok sanatçının yapmış olduğu eserler galerilerde sergilenecek.

Havanın güzel olduğu bir vakitte, çocuk parkı bölümüne gideceğim ve notlarımı alıp size bildireceğim. Ama merak edenlere başka bir blog yazısını tavsiye ederim.

Ya da çok beğendiğim bir kitabevi olan Remzi Kitabevine yerleşebilirsiniz bizim gibi. Oğlum kendi kendine bütün bölümleri gezdi, dolaştı ve inceledi. Aynı katta olan kahve dükkanından sıcak kahvemi yudumladım. Beğendiklerini gösterdi ve aldık. Sonra bu kitapları inceledik. Hatta atasözleri kartı almıştık, onunla oyun bile oynadık, etraftan oğluma destekler bile oldu bilmesi için...Güzel bir sosyalleşme ortamı ;)

Zorlu AVM meydan katı
Acıktınız çokk seçenek var ve aslında bu bile bir etkinlik. Marka cafeler ;)), kültürel mutfaklar, fast food, otantik Türk yemekleri, kebapçılar....
Biz Eataly'e gittik. Neden? İtalyan lezzetini görmek istiyormuşuzzz efendim. Bir kültürü anlayabilmenin en güzel yolunun mutfaklarından geçtiğini düşünürüm. Bu sebeple şu sıralar çook "innn" olan bu gurme restoran ve marketi de gezmeye başladık. Market bölümünde çeşitli makarnaların olduğu reyonları birer birer gezip inceledik. Sonra bunların yanına arkadaş olan sosların içeriklerini okuduk. Doğal olan olmayan kavramları irdeledik, ya da evde biz bu tarifi kendimiz deneyelim planlarını yaptık. Zeytinyağlar tadıldı ve bundan yapılan sabunlar incelendi, içerikleri okundu.
Bu kadar bilgi ve farklı tat patlaması yeter diyen ben, onları pizza hazırlayan aşçıların önündeki yüksek bara oturttum. Böylece hamurun nasıl açıldığı, havaya nasıl atıldığı ve tutulduğu görüldü :)) Tabi, siparişimizin de gözümüzün önünde hazırlanması çocuklara çok eğlenceli geldi.

Zorlu AVM restoranlar bölümü
Kısacası bir anne gözünden Zorlu AVM ve PSM;
  • Pusetlerle çok rahat gezebilirsiniz. Hele yazın bebeğinizi alın, siz bir kafede kahvenizi yudumlarken o da etrafta özgürce gezsin.
  • Özellikle bu çocuk parkı alanı bence çok yararlı. Çocuklar oynasın, sizde keyifle Starbucks'tan onları seyredin.
  • Benim gibi anneler için aile tuvaletleri var. Bir oğlan bir kız birde puset varsa bazen ne yapacağını şaşıran anneler, teyzeler, halalar ve babalarrr gözümüz aydııın!! Hep beraber kullanabilirsiniz. Dışarda kapınızı aşındıran "çıkın" diye bağıran başka insanlarda olmadan stressizz.
  • Ayrıca bebek emzirme odası var, yine rahatlıkla puset dahil girebilirsiniz.
  • Yemek konusunda çeşit çook. Fast food tarzı kolay yemek alabileceğiniz yerler Boğaz katında yer alıyor.
  • Metro katında Starbucks gibi kahve dükkanları ve hazır giyim mağazaları yer alıyor.
  • Meydan katında marka mağazalar ve gurme restoranlara giriş var.
  • Köprü katında ise Ev eşyaları mağazaları genel olarak yer alıyor.
  • Haftasonu akşam yemeği için  gurme restoranlara iki üç saat öncesinde rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
  • AVM'nin içinde ve dışında her yerde banklar var. Rahatlıkla oturup kitap gazete okuyup bebeğinizi uyutabilirsiniz. Haftasonu bile olsa gürültü kirliliği olmuyor.
  • PSM'nin içinde yiyecek ve içecek satan 3-4 adet büfe var. Ama bir su 3 TL, paketli halde olan bir avuç kuruyemiş ya da bir adet muz 8 TL :( Tabi bebeklere uygun bir gıda olan bu muzu evden getirmek daha iyiii bu durumdaa.
  • PSM'de çocuklar sahneyi rahat görebilsin diye yükseltici koltuklar var, mutlaka salonda oturmadan önce yer gösteren arkadaşlardan isteyiniz.
  • PSM'de sahne aralarında uzun bir mola var. O yüzden çocukların ihtiyaçlarını kolaylıkla giderip, rahat rahat koltuğunuza geçebilirsiniz.
  • Toplu ulaşım tercih ederseniz metro ve metrobüsle buraya çok rahat ulaşabilirsiniz. Özellikle Anadolu yakasından gelenler için büyük bir kolaylık sağlandığını düşünüyorum.

Zorlu AVM Zincirlikuyu tarafına bakış ve Metro çıkışı

Ulaşım

Toplu Taşıma

Metro: Gayrettepe durağında inip, Zorlu AVM oklarını takip ederek Metro katına çıkabilirsiniz.  Metrobüs: Zincirlikuyu durağında inerseniz, yine aynı bağlantıyı takip ederek yeraltındaki tünelden alışveriş merkezine geçiş yapabilirsiniz. (Kış günleri için büyük avantaj)

Özel vasıta

Zincirlikuyu - Levet istikametinde ilerlerken Ulus- Levazım oklarından girip yine bu tabelaları takip edin. Zorlu AVM önünüze çıkacak

Otopark

Vale var, ancak ne kadar bilmiyorum. Kullanırsam buraya hemen not düşeceğim.
Park alanı çok büyük her yere park edebilirsiniz ve ücretsiz.

Zorlu AVM Metro katından 

Zorlu AVM'nin İstanbul sanat ve kültürel yaşamına çok değerli katkıları olduğu kesin ve olmaya devam edeceği de belli. Yoksa nerede bizler çocuğumuzu alıp bir Broadway klasiğini canlı izleyebileceğiz???
Dileğim ülkemizde böyle daha nice yerler olması. Zorlu PSM'de yakalanan bu kaliteli ortam gibi olursa dünyaca ünlü sanatçılar eminim Türkiye'ye gelmek için heves edeceklerini düşünüyorum.


Zorlu AVM meydanda bir mağazaa ;)


Adres: Barbaros Bulvarı Kavşağı
             Eski Zincirlikuyu Karayolları Arazisi 
             34340 Beşiktaş/ İstanbul

Tel:     +90 212 924 0124 ( Zorlu AVM)
            +90 850 222 6776 ( Zorlu PSM)



2 yorum:

  1. Anlatım ve detaylandırma cok guzel. Akici dil , eklenen görseller konuyu canlı tutuyor. Elinize saglik, kaleminize saglik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim Esin hanim. Ilgi ve desteğiniz çok degerli benim icin:)) Sevgiler

      Sil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Back To Top